Een oude wijntafel nodigt uit tot gezellig samen eten, een krantje lezen of samen spelletjes spelen.

Een vakantiehuis met moderne kunst.

Wegens omstandigheden is ons kerkje de kerstvakantie weer vrij.
Boek snel

Vanaf het terras hebt u fraai uitzicht over de open dorpsterp van Oosterbierum.

Een buitengewoon kerkje in Friesland

Zoekt u een bijzonder vakantiehuis of een mooie groepsaccommodatie, voor maximaal 13 personen? Kies dan dit sfeervolle dorpskerkje. De Kraak van Van Dam is ruim, stijlvol, gezellig én comfortabel. Een uniek plekje dicht bij de Waddenzee.

De kerk telt vijf slaapkamers en drie badkamers, plus een woonkamer met prima toegeruste keuken. In de kerkzaal vindt u verschillende knusse zithoekjes, en ook nog de preekstoel en het oude Van Damorgel. Een aanrader voor wie iets bijzonders zoekt.

Door de imposante boogvensters stroomt het daglicht de kerkzaal binnen.

Ons vakantiehuis, ruim en knus tegelijk

De kerkzaal bood ooit ruimte aan ruim 160 kerkgangers. Toch oogt het nu knus, door de verschillende gezellige hoekjes. De keuken is twee treetjes hoger dan de kerkzaal, zodat degene die in de pannen roert alle eters in het oog kan houden.

Vanuit de zithoek op het verhoogde binnenterras heb je mooi uitzicht over de Terp. Ook op de begane grond is een zithoek, met heerlijk ruime banken. De grote leeftafel biedt plaats aan 13 personen. 

Klik hier voor de plattegrond.

Wanneer u aankomt in Oosterbierum, zijn de bedden voor u opgemaakt.

Bijzonder: slapen in een Friese kerk

Wanneer u komt overnachten in ons kerkje in Friesland heeft u in De Kraak van Van Dam vijf slaapkamers:
- 2 met een 'gewoon' tweepersoonsbed
- 1 met een tweepersoons bed dat uiteengezet kan worden tot 2 eenpersoonsbedden 
- 1 met zo'n zelfde splitsbaar bed, plus een stapelbed
- 1 met een tweepersoons bed met extra bovenslaper
Voor kleintjes kunnen campingbedjes worden bijgezet. Voor hen zijn er ook kinderstoelen en een babybadje.

Zoekt u een iets kleinere accommodatie? Kijk dan ook op vakantiekerkje ievers yn fryslân, www.ievers.nl

Dankzij de gezellige zithoekjes en ademt de kerkzaal een knusse sfeer.

Boeken en spelletjes

In De Kraak van Van Dam staan planken vol mooie boeken op u te wachten. Op de oude kerkbankjes liggen bovendien mooie kunstboeken klaar. Ook voor kinderen is er veel leuks te lezen. Kruip er heerlijk mee weg in een van de gezellige hoekjes die De Kraak rijk is.

Zin om samen te spelen? Haal dan de dobbelstenen, de schaakstukken of de Kolonisten van Catan tevoorschijn. Gezelschapsspelen zijn er volop. In De Kraak vindt u ook een klassiek, professioneel biljart met ballen en keus.

Net als de slaapkamers hebben ook de badkamers ieder hun eigen karakter,.

Voorzieningen

De Kraak van Van Dam telt drie flinke badkamers. Bij de drie slaapkamers vóórin de kerk is een badkamer/douche met daarnaast een apart toilet. Achterin de kerk is zowel op de begane grond als op de eerste verdieping een slaapkamer. Bij beide is een badkamer, met een heerlijke douche, een wastafel en een toilet.

Wassen doe je bij voorkeur niet, tijdens een vakantie. Maar mocht het toch nodig zijn, dan zijn er in de kerk ook een wasmachine en een droger voor u beschikbaar.

Aan de lange eettafel kunt u met uw hele gezelschap gemakkelijk dineren.

Keuken

Wie van heerlijk koken houdt komt in de keuken van De Kraak aan zijn trekken. Tot de uitrusting behoren twee koelkasten, vriezer, vaatwasser, oven, waterkoker, filter koffiezetapparaat, Senseo en een combi oven/magnetron. Er is een ruim assortiment aan keukengerei en er zijn voldoende goede pannen en ovenschalen. Een basisvoorraad van kruiden, olie en zout is standaard aanwezig.

In de keuken en in de kasten bij de lange leeftafel vindt u voldoende eetgerei om lekker te kunnen tafelen.

WiFi in de Kraak

Wie naar de Kraak komt om te genieten van de rust en stilte, laat zijn telefoon en laptop het beste thuis. Wilt u werken in de Kraak? Dan kunt u beschikken over een prima WiFi-verbinding. Verspreid door de kerk hangen accespoints, waarmee u overal prima kunt mailen, vergaderen en video kunt kijken. Wanneer u gebruik maakt van een VPN zetten we graag de juiste poorten voor u open wanneer dat nodig is.

Geniet van de ruimte op het Friese platteland - ook met uw viervoeter.

Hond welkom

In ons vakantiehuis De Kraak is ook ruimte voor een hond. In en rond het dorp kunnen ze lekker rondsnuffelen en lange wandelingen maken langs de akkers of de dijk. Voorwaarde is dat uw viervoeter schoon en zindelijk is en alles heel laat. De bedden en banken zijn niet voor Bello bedoeld; neem dus een mat, mand of bench mee.

Meld het van tevoren, als u een hond wilt meebrengen. In overleg kan ook een tweede hond mee. De kosten van een hond zijn 40 euro per verblijf. 

Vanuit Oosterbierum fietst u zó naar Franeker, of juist eindeloos langs de Waddenzee.

Fietsen

Onder het buitenterras van De Kraak staan 13 degelijke fietsen voor u klaar. Daarmee fietst u in een paar minuten naar de Waddenzee of naar de uitgestrekte velden rond het dorp. Ook het levendige havenstadje Harlingen (12 km) en de oude universiteitsstad Franeker (4 km) zijn fietsend prima bereikbaar.

Wilt u graag een elektrische fiets huren? In Tzummarum, één dorp verderop, vindt u Rienks Tweewielercentrum. Zij zijn u graag van dienst.

Midden in Friesland staat nog een vakantiekerkje: ievers.

Een goed alternatief

Zoekt u een kleiner vakantiehuis of is De Kraak niet beschikbaar? U kunt ook op vakantie in ons kerkje 'ievers yn Fryslân'. ievers is even comfortabel als De Kraak, maar dan voor groepen tot en met 10 personen. 

Ons vakantiekerkje ievers heeft bovendien goede voorzieningen voor mensen met een beperking of handicap. De kerk is drempelloos, beschikt over een miva-badkamer en is voorzien van een lift. Meer informatie is te vinden op ievers.nl

Een slaapkamer met tweepersoonsbed én stapelbed.

Een van de slaapkamers met een tweepersoonsbed.

Een van de slaapkamers met een tweepersoonsbed.

Een tweepersoons bed met extra bovenslaper.

De drie badkamers hebben ieder hun eigen karakter.

De drie badkamers hebben ieder hun eigen karakter.

Geschikt voor 13 personen

Vijf slaapkamers

Drie badkamers

Huisdier toegestaan

Inclusief beddengoed en handdoeken

Inclusief schoonmaak

Inclusief gebruik fietsen

Direct boeken

Contact

De Kraak van Van Dam
Terp 12
8854 AD Oosterbierum

0518 - 481494
info@dekraakvanvandam.nl

KvK: 62206133
BTW-id: NL854706999B01

Om uw verblijf op onze website zo aangenaam mogelijk te maken, gebruiken wij cookies. De website werkt helaas niet zónder cookies.